Blog

Alegeți jucării dure, cauciucate sau oase mai subțiri din piele brută care se îndoaie ușor.

Alegeți jucării dure, cauciucate sau oase mai subțiri din piele brută care se îndoaie ușor.

Puneți-vă cățelul într-o rutină și dresaj timpuriu poate crea un câine bine comportat. Este important să îi verifici și să fie la curent cu vaccinările cât mai devreme posibil. Găsirea veterinarului potrivit pentru tine și cățelul tău va ușura aceste călătorii.

A continuat

Ziua cea mare

Odată ce ți-ai luat noul cățeluș și îl aduci acasă, vei dori să-l pregătești pentru succes. A trece prin prima noapte poate fi cea mai grea parte. Cu toate acestea, bucuriile pe care ți le vor aduce vor depăși cu mult luptele de la început. 

Începeți o rutină și respectați-o, vă va ajuta cățelul să aibă o tranziție reușită. Iată sfaturi pentru a supraviețui în primele 24 de ore:

Prezintă-le familiei lor. Lasă-ți cățelul să exploreze zonele desemnate până când se familiarizează cu casa. Prezintă membrii familiei o dată, pentru a evita copleșirea cățelușului. Spune-le unde ar trebui să iasă la olita și răsplătește-i când merg. Introduceți-le altor animale din casa dvs. încet pentru a evita agresiunea sau iritația. Evitați alți câini afară până când cățelul dvs. are toate vaccinurile. Rețineți că acest lucru ar putea dura câteva luni. 

Începeți să aplicați regulile. Învățându-i cățelul tău regulile casei de la început îl va ajuta să înțeleagă limitele. Va trebui să decideți unde vor dormi, dacă au voie pe mobilier sau dacă pot avea resturi de masă. Respectarea unui program pentru masa, pauzele la olita, timpul de joaca si ora de somn va ajuta catelul dumneavoastra sa se simta in siguranta si increzator. Puii au nevoie de mult somn, iar oferindu-le un loc sigur de odihnă îi va ajuta.

Supraviețuind primei nopți. Pentru mulți, prima noapte este cea mai grea. Unii cățeluși pot plânge în primele nopți. Dacă te antrenezi în ladă, poate vrei să-i scoți și să-i consolezi. Cu toate acestea, lăsarea lor să plângă în cutia lor îi va ajuta să înțeleagă regulile. Le poți pune lada în dormitorul tău, astfel încât ei să știe că ești aproape. Este posibil ca unii căței să nu-și poată ține vezica urinară peste noapte. Puteți rezolva acest lucru luându-i o pauză la olita înainte și după culcare. De asemenea, poate fi necesar să le scoateți pentru o pauză rapidă la olita în mijlocul nopții, apoi înapoi la ladă. 

Construirea de legături puternice. Întărirea pozitivă, multă afecțiune din partea familiei și regulile și rutina consecvente vă vor ajuta cățelul să se adapteze la noul lor „haita”. Certe, țipă sau chiar lovi nu va crea o relație bună cu noul tău cățel. Menținerea manierismului pozitiv chiar și atunci când au făcut ceva greșit va fi mai bine pentru tine și cățelul tău. 

A continuat

Începând cu Laba Dreaptă

După ce îți aduci acasă noul cățeluș, începe adevărata distracție. Respectarea unui program consecvent și instruirea lor vă va ajuta pe cei doi să vă legați. De la antrenamentul la olita la invatarea de noi trucuri, folosirea intaririi pozitive ii va ajuta sa invete. Înscrierea lor la cursuri sau programe poate asigura un comportament bun ulterior.

Socializarea cățelului tău când este mic și după ce a fost complet vaccinat ajută la dezvoltarea comportamentală. Experiențele lor ca un cățel vor modela modul în care se comportă atunci când îmbătrânesc. Crearea de întâlniri pozitive îi va ajuta să fie un câine prietenos. 

De asemenea, este important să-ți pui cățelușul la un tratament pentru purici și viermi. Este obișnuit ca puii să aibă viermi, cu toate acestea, aceștia pot fi tratați cu ușurință prin medicamente prescrise de la veterinar. Vaccinările necesare îi vor proteja și de bolile infecțioase. 

Fii vigilent la sănătatea cățelușului tău. Asigurați-vă că au programări și controale regulate la veterinar. Monitorizați-le sănătatea acasă și luați notă de orice comportament îngrijorător. Aflați riscurile pentru sănătate ale rasei dvs. specifice și luați măsuri pentru a recunoaște apariția oricăror boli sau afecțiuni. Cățelul tău se bazează pe tine pentru bunăstarea lui. În schimb, cățelul tău sănătos îți va oferi bucurie ție și familiei tale. 

Referință medicală WebMD Examinat de Amy Flowers, DVM la 30 iunie 2021

Surse

SURSE: 

American Kennel Club: „Prima zi acasă cu un cățel nou: sfaturi pentru prima zi”, „Este acum momentul potrivit pentru a obține un cățel? Cum să vă pregătiți în timpul COVID-19”, „Pregătirea pentru un nou cățel”.

PDSA: „Cum mă pot pregăti pentru un nou cățel?”

RSPCA: „Ce ar trebui să fac când aduc acasă un cățel nou?”

Ciurul canin este un virus foarte contagios cauzat de paramixovirus. Este văzută la câini din întreaga lume, dar poate afecta și dihorii, ratonii, sconcii, vulpile cenușii și multe alte animale.

Simptomele bolii canine

Ciurul canin afectează sistemul gastrointestinal, respirator, pielii, imunitar și nervos central. Simptomele pot dura până la 14 zile să apară după expunere.

Semnele și simptomele bolii canine includ:

Febră Secreții nazale Secreții oculare Letargie Strănut Tusea Respiratie dificila Vărsături Diaree Pierderea poftei de mâncare Îngroșarea tampoanelor nasului și picioarelor Pneumonie răni ale pielii Durere

Ciurpa canină poate provoca, de asemenea, inflamație a creierului și simptome neurologice, care este adesea confundată cu rabia. Simptomele neurologice ale bolii canine includ:

Convulsii musculare Se potrivește gumă de mestecat Saliva excesivă Înclinare a capului Miscare de rotatie Mișcări involuntare ale ochilor Paralizie sau paralizie parțială Convulsii

La început, este posibil să nu observați simptome de ciurală canină și poate fi confundată cu alți viruși și infecții. Câinele dumneavoastră poate avea un caz ușor sau sever și poate avea simptome care durează doar 10 zile. Cu toate acestea, simptomele neurologice pot fi întârziate și pot apărea la câteva luni după infecție.

Cauzele bolii canine

Distemperul canin este cauzat de virusul paramixovirus. Animalele se infectează prin contactul cu urină, sânge, saliva sau picături respiratorii infectate. Dintre acestea, transmiterea are loc de obicei prin picături. Se poate răspândi prin tuse și strănut sau prin boluri contaminate cu alimente și apă. 

Distemperul canin poate apărea pe tot parcursul anului, dar virusul este rezistent la frig. Majoritatea cazurilor la câinii domestici apar la sfârșitul toamnei și iarna.

Cum se îmbolnăvește câinii de boala canină

Câinele dvs. poate face boala canină fiind în preajma altor câini sau animale sălbatice care au virusul. Cățeii sau câinii mai în vârstă care nu au fost vaccinați sunt cei mai vulnerabili. Câinii din adăposturi pot fi, de asemenea, vulnerabili, deoarece vaccinurile lor pot să nu fie la zi. 

Când să vezi medicul veterinar pentru boala canină

Ar trebui să-ți vizitezi medicul veterinar atunci când câinele tău prezintă semne de ciurală canină sau ești îngrijorat de sănătatea câinelui tău. Ciurela canină este foarte contagioasă în rândul animalelor și necesită tratament medical agresiv.

Ar trebui să vedeți și medicul veterinar dacă:

Nu cunoașteți istoricul de vaccinare al câinelui dvs Cățelul tău are șase săptămâni și este pregătit pentru vaccinare Câinele tău a fost expus la alte animale cu ciurală

A continuat

Diagnosticul bolii canine

Veterinarul dumneavoastră va trebui să vă examineze câinele pentru a diagnostica boala canină. Uneori, semnele de ciurală canină nu apar întotdeauna imediat și poate arăta ca alte boli sau infecții.

Veterinarul dumneavoastră poate efectua diferite teste pentru a exclude condiții precum:

Febră pete de munți stâncoși Leptospiroza Hepatită virală contagioasă Otrăvirea cu toxine

Veterinarul dumneavoastră poate preleva tampoane în gât, nas sau ochi sau mostre de urină sau măduvă osoasă. Testarea acestor probe va ajuta la identificarea infecției virale. Ei pot, de asemenea, testa sângele sau lichidul cefalorahidian pentru anticorpi sau pot lua biopsii ale pernei piciorului pentru a testa ADN-ul viral.

Tratament pentru boala canină

Nu există un remediu pentru boala canină, dar medicul veterinar vă poate recomanda îngrijire de susținere și tratament pentru simptome.

Unele tratamente pentru boala canină pot include:

Antibiotice cu spectru larg Analgezice Medicamente pentru convulsii Electroliți Nutriție IV Reducătoare de febră Spitalizare

Este important să vă vizitați imediat medicul veterinar dacă bănuiți că câinele dvs. este bolnav. Tratamentul imediat și agresiv poate ajuta câinele să se recupereze complet, dar uneori simptomele neurologice persistă la unele animale. În aceste cazuri, medicul veterinar vă poate prescrie medicamente pentru sistemul imunitar, antiinflamatoare sau steroizi, dar nu au întotdeauna succes.

Pentru unii câini, boala canină poate fi gravă și fatală.

Prevenirea bolii canine

Puteți preveni boala canină la căței și la câinele dvs. adult prin vaccinare. Puii pot primi vaccinul împotriva ciurului la vârsta de șase săptămâni și apoi la fiecare trei până la patru săptămâni până la vârsta de 16 săptămâni. Imunitatea poate dura trei ani sau mai mult, dar medicul veterinar vă poate recomanda un program specific de vaccinare în funcție de cât de frecventă este boala în zona dumneavoastră. 

Dacă câinele dvs. nu poate fi vaccinat, evitați alți câini bolnavi sau care ar putea avea virusul. Mențineți o dietă sănătoasă și un program de exerciții fizice și curățați în mod regulat zona de locuit a câinelui. Deși acestea pot să nu prevină în mod direct boala, ele vă vor ajuta să vă mențineți câinele sănătos.

Înainte de a vă duce câinele la o canisa, asigurați-vă că este vaccinat și sănătos.

Probleme de sănătate de durată cauzate de boala canină

Ciurela canină la căței este gravă și adesea fatală, deoarece puii sunt mai susceptibili la infecții virale. Câinii adulți se pot recupera de la ciurul canin, dar au adesea tulburări neurologice sau nervoase centrale de durată, cum ar fi:

Convulsii Convulsii musculare Spasme maxilare Leziuni ale nervilor Leziuni ale creierului

Aceste semne pot să nu apară decât după recuperare sau mai târziu în viață.

Referință medicală WebMD Examinat de Amy Flowers, DVM pe 10 februarie 2021

Surse

SURSE:

Cornell University Cornell Wildlife Health Lab: „Curală canină”.

Manualul Merck Manual veterinar: „Prezentare generală asupra bolilor canine – Condiții generalizate”.

Dacă câinele tău ar avea dureri de dinți, ai ști? Dacă le-ar fi retras și dureroase gingiile, ai putea spune? Probabil ca nu.

Pentru a afla de ce, WebMD a discutat cu medici stomatologi veterinari. Ei și-au împărtășit gândurile despre recunoașterea semnelor timpurii ale problemelor orale la câini și au oferit sfaturi despre ce poți face astăzi pentru a ajuta la menținerea dinților prietenului tău cu patru picioare în formă excelentă.

1. Înțelegeți gura câinelui dvs

La fel ca oamenii, câinii își pot rupe sau fractura dinții. Și, la fel ca noi, se pot îmbolnăvi și de gingii. Câinii au șanse de cinci ori mai mari de a se îmbolnăvi de gingii decât oamenii din câteva motive. În primul rând, câinii au o gură mai alcalină, ceea ce favorizează formarea plăcii. În al doilea rând, spre deosebire de oameni, câinii de obicei nu au dinții periați zilnic.

"Placa este alcătuită din salivă, resturi alimentare, celule dezlipite din mucoasa gurii, bacterii orale și produse secundare ale acestora," spune Colleen O’Morrow, DVM, membru al Academiei de Stomatologie Veterinara si dentist veterinar care practica in Manitoba, Canada. "Pe măsură ce placa se îngroașă și nu este îndepărtată zilnic, bacteriile se înmulțesc."

Odată ce bacteriile se înmulțesc, problemele se înmulțesc și ele. Pe măsură ce bacteriile https://produsrecenzie.top/ cresc, gura câinelui tău mobilizează celulele pentru a lupta împotriva invaziei. Aceste celule mobilizate și bacteriile se combină pentru a provoca inflamație și distrugerea țesuturilor în gura câinelui tău. Pe măsură ce inflamația și distrugerea țesuturilor progresează, ele distrug osul, ceea ce duce în cele din urmă la pierderea dinților și la multă durere pentru câinele tău.

2. Fiți conștienți: câinii prezintă rareori semne de durere dentară

Chiar și cu un dinte crăpat sau o boală parodontală care dăunează gingiilor din jurul dinților, probabil că câinele tău ar mânca normal, s-ar mișca fericit la întoarcerea acasă și, în general, se va comporta ca același câine pe care îl cunoști și îl iubești.

Animalul tău de companie poate avea dureri cronice, dar tu nu știi asta. De ce? Câinii au evoluat pentru a ascunde astfel de dureri cronice. Instinctul lor animal este să nu dea semne de slăbiciune.

"Din experiența mea, semnul nr. 1 al bolii parodontale este niciun semn," spune Brett Beckman, DVM, FAVD, DAVDC, DAAPM, un dentist veterinar care practică în Florida și Georgia.

"Numărul de pacienți pe care îi văd pe an care vin pentru că există durere este mai mic de 5%," spune Beckman, în timp ce mai mult de 80% dintre câini au boală parodontală până la vârsta de 3 ani. "Îmi doresc foarte mult să înțeleg acest punct," spune Beckman, "aproape întotdeauna nu există semne" a durerilor dentare.

A continuat

3. Cunoașteți semnele problemelor dentare avansate la câini

Cu toate acestea, odată ce o problemă de sănătate orală este avansată, este posibil să observați anumite simptome, inclusiv:

Gingii roșii sau care sângerează Sânge pe o jucărie de mestecat Vocalizarea când căscă sau mănâncă Dinți slăbiți Respiratie urat mirositoare Noduli sau umflături în gură Saliva cu frânghie sau sângeroasă Timiditate capului (animalul tău de companie nu vrea să-i atingi capul) Dificultate la ridicarea alimentelor Mestecându-le pe o parte a gurii Secreții nazale și strănut (boala avansată a gingiilor din dinții canini superiori poate duce la pierderea osoasă între cavitatea nazală și cea bucală)

De asemenea, fii atent la dinți decolorați, dinți rupti, dinți slăbiți sau dinți rotați. Toate sunt semne că dinții s-au stricat. Prea des, proprietarii de animale de companie dau vina pe aceste simptome pe îmbătrânire, spune Beckman.

Sunt multe care se pot întâmpla în gura câinelui tău – și aproape toate pot trece cu ușurință nedetectate. Deci ce poți face?

4. Ai grijă de sănătatea orală a câinelui tău

A avea grijă de sănătatea bucală a câinelui tău este similar cu a-ți îngriji propria ta. Pentru a menține o gură sănătoasă, mulți veterinari recomandă:

Examinări orale anuale, radiografii dentare și curățări efectuate sub anestezie generală. Un examen oral complet și raze X sunt singurul mod în care medicul veterinar poate privi sub linia gingiilor, unde se ascunde boala gingiilor. Este necesară anestezia generală, astfel încât medicul veterinar să poată verifica dacă există buzunare în jurul dinților câinelui, să îndepărteze tartrul și tartrul deasupra și sub linia gingiei și să îndepărteze țesutul mort. Examenele și curățările făcute fără raze X și anestezie sunt de foarte puțin folos. Periajul dentar zilnic. Curățarea dinților câinelui în fiecare zi este o modalitate excelentă de a preveni sau de a încetini progresia bolilor bucale. Tot ce ai nevoie este o pastă de dinți pentru animale de companie (care vine în multe arome plăcute pentru câini, cum ar fi fructe de mare, vanilie-mentă, malț, arahide, carne de pasăre și carne de vită) și o periuță de dinți pentru animale de companie (periile create pentru oameni sunt prea mari pentru majoritatea câinilor). guri), împreună cu puțină răbdare și îndrumare, și puteți merge departe pentru a menține gura animalului dvs. de companie sănătoasă și fără durere. Timp zilnic de mestecat. O altă modalitate de a menține gura câinelui tău în formă maximă este să le oferi jucării sigure pe care să le mestece în fiecare zi. Alegeți jucării dure, cauciucate sau oase mai subțiri din piele brută care se îndoaie ușor. (Piea crudă poate provoca probleme gastro-intestinale dacă câinele înghite o bucată mare.) Veterinarii recomandă, de asemenea, să stea departe de toate bunătățile și jucăriile dure, cum ar fi oase de nailon, piele brută care nu se îndoaie, copite de vacă sau de porc și oase de animale de orice fel, crude. sau fierte. Și ferește-te de mingile de tenis neclare, a căror suprafață abrazivă poate uza dinții câinelui în timp ce mestecă. Hrana pentru caini de buna calitate. Poate doriți să discutați cu medicul veterinar pentru a vedea dacă a "dieta dentara" este potrivit pentru nevoile câinelui tău. Acest lucru poate însemna să hrăniți alimentele câinelui dvs. cu aditivi care ajută la prevenirea întăririi plăcii sau cu alimente uscate care ajută la curățarea dinților câinelui în timp ce mestecă.

A continuat

5. Examinați în mod regulat dinții câinelui

Nu vă puteți aștepta să diagnosticați boli ale gingiilor sau alte probleme orale grave în gura câinelui dvs., dar există lucruri de căutat între curățările anuale de către medicul veterinar.

Căutați dinți rupti sau decolorați. Verificați gura câinelui pentru a detecta mirosul, în special mirosul care revine în decurs de una sau două luni după o curățare. Căutați sângerări în vasul cu apă sau când câinele dvs. se joacă cu o jucărie de mestecat. Verificați dacă există umflături sau umflături în sau în jurul gurii câinelui dvs., în special orice umflare prezentă pe o parte, dar nu pe cealaltă.